Opleidingen

Naast de basisopleiding kent de verbindingsdienst nog een aantal opleidingen, zoals de centralistenopleiding en de opleiding verbindingsspecialist. Deze opleidingen worden vanuit de verbindingsdienst georganiseerd.

De volgende opleidingen zijn beschikbaar:

  • Cursus Portofoongebruik

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die binnen het Rode Kruis gebruik maakt van radioverbindingsapparatuur. Tijdens de cursus komen de basisvaardigheden aan bod die noodzakelijk zijn voor het op de juiste wijze bedienen van de, bij de Rode Kruis aanwezige, radiocommunicatie-apparatuur. Deze cursus wordt op twee avonden van 2 uur gegeven of op een zaterdag waarbij ’s morgens de theorie wordt behandeld en ’s middags het praktijk gedeelte. Bij voldoende deelname (10-15 personen) bij de afdeling zelf, anders gecombineerd met een andere afdeling of centraal in het werkgebied.

  • De Centralist

In de cursus “Centralist” worden vrijwilligers van het Nederlandse Rode Kruis opgeleid voor de functie van centralist en heeft vooral een praktische invulling. In deze cursus wordt ingegaan op de inrichting van de centrale post en de taken en werkzaamheden van de centralist. Deze cursus van de Verbindingsdienst van het Nederlandse Rode Kruis is een vervolg op de cursus “Gebruikmaken Portofoon en Mobilofoon” die als vooropleiding van deze cursus gevolgd moet zijn.  Deze cursus wordt centraal in het werkgebied gegeven op één zaterdag.

  • De Verbindingsspecialist

In deze cursus komt de techniek achter de verbindingen naar voren.

Elke district heeft een coördinator opleidingen, voor vragen kan via onderstaande contact met een van de coördinatoren worden opgenomen.